31 oktoober 2007

Digitaalne etnograafia

Digitaalne etnograafia ehk digitaalse kultuuri uurimine on alles populaarsust koguv teadusvaldkond, mille üks säravamaid ning mõjuvõimsaimaid näiteid on hetkel Dr Michael Wesch.

Dr Michael Wesch (Assistant Professor of Cultural Anthropology) on Kansas State University-is omamoodi staar - Michael-i ja tudengite koostöös teostatud videod digitaalse etnograafia teemadel on mööda internetti levinud nagu kulutuli.

Milleks sellest rääkida e-õppe blogis? Aga seepärast, et suur osa inimestest juba elevad ja õpivad digitaalses keskkonnas. Kuidas see kõik aga meie tavaeluga seostub ning kas tavaelu tegevused (nagu ülikoolis õppimine näiteks) arvestavad selle uue digitaalse elu olulisuse ning võimalustega?

Muidugi on kõigil vaba valik ise otsustada mida tegelikult asjast arvata ning uskuda aga neid lühikesi videosid tasub igal juhul vaadata. Igal juhul (k)annavad need videod palju mõtteainet õppimise ning muidugi e-õppimise tuleviku kohta.

Link: Michael Wesch-i ning digitaalse etnograafia blogi

Info talletamise ja organiseerimise ajalugu kuni tänapäeva ning tulevikuni välja:


Web2.0 vähem kui 5 minutiga:


Kes ja kus on tudeng täna (ning homme) - 200 tudengi sõnum maailmale (avaldatud 12. oktoobril 2007 ning 1. novembri seisuga oli YouTube-is kogunud juba 673 000+ vaatamist):

Kommentaare ei ole: